
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 větší plátky vepřové kýty
- 1 lžička soli
- trochu mletého pepře
- 1 lžíce másla
- 10 dkg šunky
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 3 vejce
- trochu mléka
- 2 hrnky strouhanky na obalení
- 2 hrnky hladké mouky
- 5 lžic sádla
- Na oblohu:
- 2 rajčata
- paprika červená
- citron
- červená řepa
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Řízky osolíme, trochu opepříme a tence naklepeme.
-
Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, přidáme hrášek, 2 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.
-
Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby směs nevytékala, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku – nejraději sádle.
-
Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek. Na talíři obložíme krájenými rajčaty, okurkou, dílky citronu, papriky. Podle toho, co máme k dispozici.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha jsou vařené brambory, zdobené čerstvou natí petrželky.
Kuchařka: Roxana