
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřového karé silné cca 3 cm
- 8 tence nakrájených plátků anglické slaniny
- 4 silnější špalíčky červené masité papriky
- 4 silnější špalíčky sýra s modrou plísní
- 1 plátek másla 1 cm silný
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 100 ml vývaru
- sůl
- mletý pepř
- zbytek odkrojků červené papriky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa opláchneme, osušíme a do každého opatrně nařízneme hlubokou kapsu. Postupujeme opatrně, abychom maso neprořízli.
-
Plátky slaniny položíme vždy po dvou kusech na pracovní desku tak, aby se malinko překrývaly (viz fotopostup).
-
Na slaninu položíme špalíček sýra a papriky a zamotáme do roličky. Každou roličku opatrně natlačíme do masové kapsy, kterou po obou stranách lehce osolíme, opepříme a zajistíme jehlou, nebo párátky.
-
Ve větší pánvi na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli. Na ni položíme naplněné plátky masa a prudce je po obou stranách opečeme.
Poté podlijeme vývarem, posypeme zbytkem drobně nakrájené papriky a pod pokličkou slabým varem dusíme 20 minut. -
Podáváme s pečivem, nebo s opečenými brambory.
Kuchařka: Anna Kocikova