Plněný smažený Hermelín

90
- reklama -

Suroviny
1 hermelín na osobu

Hermelíny
čerstvé žampiony
hrst drcených vlašských ořechů
1 cibule
petrželka
olej
Na obalení:
vejce
hl. mouka
strouhanka
Omáčka:
smetana ke šlehání
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
(vydlabané vnitřky Hermelínů)

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, které krátce podusíme, pak je zasypeme ořechy a orestujeme. Osolíme, opepříme a dáme petrželku. Necháme vychladnout.

  2. Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme tak, aby vznikla lodička a naplníme směsí. Obalíme v trojobalu a osmažíme.

  3. Omáčka: Na oleji orestujeme cibuli, přidáme vydlabané vnitřky Hermelínů, zalijeme smetanou a povaříme, až omáčka zhoustne. Osolíme mírně, opepříme a přidáme česnek.

  4. Osmažené Hermelíny polijeme omáčkou a podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Recept je z pořadu Babicovy dobroty, mnou trochu upraven. Bohužel, než jsem si vzpomněla nafotit, už nebyl.