
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 větší kuřecí prsa
- 4 plátky šunky
- 4 plátky Hermelínu
- 4 vejce
- strouhanka
- 1 lžíce sušené petrželky
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce práškového česneku
- sůl
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme klasickou strouhanku s kořením, kromě soli. Vejce rozšleháme. Prsa mírně naklepeme a nařízneme tak, aby se v nich vytvořila kapsa. Důkladně osolíme zvenku i v kapse.
-
Do kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýra.
-
Obalíme v připravené strouhance, rozšlehaných vejcích a opět ve strouhance.
-
Opečeme na slunečnicovém oleji v hlubší pánvi.
-
Podáváme s bramborami a oblohou.
Poznámka od kuchařky
Strouhanku melu ze starých rohlíků a housek, ale dá se použít hotová, koupená v obchodě.
Kuchařka: Lenka Škulinová