Suroviny
3 porce
- 6 filet platýze
- 300 g krabiho masa
- 1 čerstvá kapie
- máslo
- Na koření:
- sůl
- cukr
- citrónový pepř
- černý pepř
- sušený kopr
- mletý koriandr
- Na přeliv:
- mléko
- jemně strouhaný sýr
- sušená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Směs koření:
Podle vlastních chutí smícháme sůl, cukr, čerstvě mletý černý pepř, citrónový pepř, mletý koriandr a sušený kopr. Koření si můžeme namíchat víc, protože se výborně hodí ještě na tuňáka, lososa, krevety a skalopy. -
Krabí maso smícháme s kapii nakrájenou na malé kousky, jemně osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Promícháme a směsi naplníme filety, které jsme z obou stran potřeli připraveným kořením. Svineme a zajistíme párátkem. Umístíme do pekáčku a pod i na každou filetu dáme plátek másla. Přikryjeme a rybu upečeme. Když je téměř hotová, odkryjeme a necháme trochu zezlátnout. Hotové filety vyjmeme a uchováme na teplem místě.
-
Na přeliv:
Vypečené máslo přecedíme a zalijeme asi 2 dcl mléka ( kdo chce více omáčky, dá mléko podle potřeby). Přidáme strouhaný sýr a necháme rozpustit, až se omáčka zahustí. Když je skoro hotová, přidáme trochu sušené petrželky. V tomto případě se čerstvá nehodí, je moc výrazná a přebíjí chuť krabiho masa. Zachovat mezery.
Poznámka od kuchařky
Jako priloha se hodi ruzne upravene brambory, zeleninka uvarena na pare nebo pouze salat a dobre vinko :)). Recept jsem dostala od jednoho mistniho rybare, snad bude chutnat i vam.