
Suroviny
4 porce
- 1 lilek
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 vajíčka
- svazek koriandru
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- sůl
- pepř
- 1 lžička cukru
- Na omáčku:
- 2 malé kelímky rajčatového protlaku
- 2 sklenice vody
- 2 lžíce cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Priprava lilkoveho kabatku-
Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.
Osolime a dame odpocinout.
-
Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. -
Masova napln-
Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova.
-
Napln Lilku-
Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec.
-
Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.
Takhle postupujeme u vsech platku.
-
Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut
Poznámka od kuchařky
Jak znate, tak lilek pri smazeni nasakne hodne oleje a ten trik je v tom namocit ty platky do vajicka a osmazit, nenasakne zadny tuk a po osmazeni z obou stran asi 3-4 minuty dame na papirovou uterku vsaknout.
Ja si to vajicko pak trochu oskrabla vidlickou.
PRILOHA- Bulgur,Kuskus, Ryze a testoviny.