
Suroviny
- hovězí maso zadní
- hořčice
- česnek
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- šunka
- uzená slanina
- uzený sýr
- polohrubá mouka
- vajíčka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme v mikrotenovém sáčku jako na řízky, ale kraje nenařezáváme. Každý plátek osolíme, opepříme,z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.
-
Pak na polovinu masa dáme plátek slaniny, proužky cibule, kousek sýru a nahoru šunku. Přeložíme v polovině a konce buď sklepneme paličkou a nebo sepneme párátky.
-
Celé obalíme v trojobalu jako řízek, jen místo hladké mouky dávám polohrubou, osvědčila se mi, protože tolik nelepí.
-
Pak prudce osmažíme z obou stran v tuku a narovnáme do pekáčku, vyloženém pečícím papírem. Dáme do trouby na 180°C a na 40 minut zapéci do trouby.
-
Ke konci pečení odkryjeme a necháme dojít v troubě, aby se udělala kůrčička. Maso trochu pustí šťávu, ale není to na škodu, protože vše je krásné měkké a šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Podrobný návod na smažení zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do… Příloha brambory, bramborová kaše. Tyto řízky jsou velmi dobré a určitě jsem je nedělala naposledy. Omlouvám se, že jsem nevyfotila postup, ale s novým aparátem jsem se dodnes nenaučila zacházet. Z makra jsem vedle jako jedle :-))