Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem

63
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 Hermelíny
400 g čerstvých žampiónů
6 lžic mletých mandlí
hrst petrželky
1 malá cibule
sůl
1 lžíce másla
olej na smažení
Na obalení:
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
Pivní omáčka:
1 lžíce másla
1 dl světlého piva
hrst pažitky
(vydlabaná hmota z hermelínů)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli,
    drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále
    přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých
    mandlí. Necháme vychladnout.

  2. Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí,
    obalíme je v mouce, vejcích a strouhance… nakonec smažíme ze všech stran na oleji.

  3. Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za
    stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je
    omáčka hladká.

    Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/