
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 Hermelíny
- 400 g čerstvých žampiónů
- 6 lžic mletých mandlí
- hrst petrželky
- 1 malá cibule
- sůl
- 1 lžíce másla
- olej na smažení
- Na obalení:
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
- Pivní omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 dl světlého piva
- hrst pažitky
- (vydlabaná hmota z hermelínů)
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli,
drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále
přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých
mandlí. Necháme vychladnout. -
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí,
obalíme je v mouce, vejcích a strouhance… nakonec smažíme ze všech stran na oleji. -
Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za
stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je
omáčka hladká.Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k









