Plněné žemle – Tortas

68
- reklama -

Suroviny

3 velké žemle
1 konzerva pečených fazolí v tomatě
250 g pečeného vepřového masa
hrst malých keříčkových rajčat
papričky jalapeňos
100 g čedaru
čerstvý koriandr
hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme.
    Žemle rozkrojíme, spodní část vydlabeme a naplníme ji teplými fazolemi.

  2. Na fazole rozdělíme maso, na které přijdou plátky rajčat.
    Jalapeňos nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na rajčata. Zakryjeme plátkem sýra a posypeme lístky koriandru.

  3. Druhou půlku žemle namažeme zakysanou smetanou a přiklopíme.

Poznámka od kuchařky

Recept je z kuchařky Mexická kuchyně, držela jsem se originálu, jen jsem neměla čerstvé jalapeňos, proto jsem použila konzervované.

Množství surovin je orientační, vepřové můžeme nahradit jinými druhy masa, např. krůtím, kuřecím nebo i šunkou.