
Suroviny
4 porce
- 12 žampionů
- 20 dkg šunky
- 20 dkg ementálu
- 2 kelímky smetany
- sůl
- pepř
- kousek másla
- hrst majoránky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Žampiony očistíme, vyloupneme nožičku a trošku vydlabeme, ne moc, aby nám větší část žampionu zůstala vcelku.
-
Zapékací plech vymažeme lehce olejem nebo máslem a naskládáme do ní žampiony, vydlabanou stranou nahoru.Žampiony necháme trochu zapéct a mezitím si uděláme náplň.
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme smetanou(půl kelímku), promícháme a dáme pryč ze sporáku. Poté nastrouháme sýr a přidáme do náplně. Jakmile náplň zhoustne, můžeme plnit žampiony.
-
Naplněné žampiony dáme ještě na chvilku do trouby, zalijeme zbytkem smetany a přidáme hrstku majoránky, dochutíme dle chuti. Podáváme s vařenými brambory a nebo bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
přeji dobrou chuť 🙂