Suroviny
4 porce
- žampiony (spíše větší)
- cibule
- kukuřice (mražená nebo i ve sklenici)
- brokolice
- smetana ke šlehání
- Eidam
- Niva
- vejce
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- bylinky
- steakové koření
- sušený česnek
- olej
Postup přípravy receptu
-
Žampiony omyjeme, vykrojíme nožičku, případně i trošku vnitřku – aby bylo víc místa pro náplň. Položíme na pekáč a osolíme a posypeme kořením dle chuti.
-
Vydlabané nožičky a zbytky žampionů nakrájíme na malé kousky spolu s cibulí a dáme dusit na troše oleje. Až jsou houby měkké, nasypeme mraženou kukuřici a osolíme, dáme vegetu, pepř, sušený česnek – dle chuti. Ještě chvilku podusíme a odstavíme.
-
V hrníčku si rozkvedlám jedno vajíčko, osolím trochu a na dno každého žampionu dám tak lžíci tohoto vajíčka.
-
Na vajíčko nanesu směs žampionů s cibulí a kukuřicí a posypu bohatě sýrem. Na některé nivu, na některé eidam, jak kdo chce.
-
Na pekáček naskládám syrovou osolenou brokolici. Brokolici a kolem hříbků to zaliju smetanou.
-
Peču asi na 180°C 30 minut v elektrické troubě.