Plněné žampiony portobello s omáčkou

69
- reklama -

Suroviny

žampiony portobello nebo jiné, ale velké
schwarzwaldská šunka nebo tyrolský špek
sušená rajčata
cibule
tvrdý sýr ( použila jsem blaťácké zlato )
čerstvý tymián
smetana na vaření
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy a dužinu žampionů a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše orestujeme spolu s tymiánem na oleji, osolíme a necháme vychladnout.

  2. K vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr. Směsi uděláme o něco víc, než budeme potřebovat na plnění žampionů.

  3. Žampiony dáme opéct na pánev ( vhodnou do trouby ) , nejdříve lupeny dolů a pak otočíme. Vzniklou šťávu v kloboučku tam ponecháme. Směsí naplníme hlavičky a dáme pod gril zapéct. Zbytek směsi včetně sýru vrátíme na pánev, podlijeme smetanou a dochutíme.Provaříme do požadované hustoty.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/