
- reklama -
Suroviny
- žampiony
- uzený špek
- cibule
- brokolice
- Niva
- česnek
- uzené maso
- sůl
- pepř
- na obálení:
- vejce
- mouka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky.
-
Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené nožičky a zbytky žampionů, povařenou a rozmixovanou brokolici(ne celou růžici, jen asi čtvrtinu), česnek, na kousky nakrájené uzené maso nebo salám. Všeho tak přiměřeně, podle toho, kolik kloboučků plníme.
-
Osolíme mírně, opepříme, chvíli dusíme, nakonec přidáme Nivu, promícháme a odstavíme.
-
Směsí naplníme žampiony a obalíme v rozšlehaných vejcích s moukou, pak ve strouhance. Smažíme v oleji.
Kuchař: majda 2