Plněné vánoční ořechy s ořechy a bez vajec

96
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
250 g másla
1 KL kakaa
špetka skořice
Na náplň:
150 g vlašských ořechů
1/8 litru mléka
100 g moučkového cukru
100 g másla
trocha rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto zpracujeme důkladně těsto, kousky vtlačujeme v tenké vrstvě do formiček na ořechy a upečeme v troubě vyhřáté na cca 170 stupňů – nutno hlídat, pečou se rychle a než je všechny stačíme vyklopit, některé ještě „dojdou“.


    Zobrazit celý recept

  2. Nastrouhané ořechy svaříme v mléce po dobu asi tří minut. Cukr s máslem a rumem ušleháme do pěny a přimícháme vychladlou ořechovou kaši.

  3. Ořechy naplníme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – maminka mé kamarádky. Jsou trochu jiné, proto recept vkládám – již jsem vložila i na Labužníka. V těstě nejsou ořechy, je tam poměrně dost másla a relativně málo cukru, není v něm vejce, v náplni je naopak ořechů hodně a podstatný je na ní ten fígl vaření ořechů s mlékem.

Na první fotce je oříšek s ostatním cukrovím – vepředu.

Na druhé fotce je formička a oříšek – mini – š-v-h : 28-24-26 mm – na malém talířku. Z výše uvedené dávky uděláme těchto minioříšků cca 300.