Plněné těstovinové mušle, zapečené v rajčatové omáčce

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

asi 16 kusů velkých mušlí
1 cibule
2 malé domácí konzervy vepřového masa
česnek
sůl a pepř
strouhaný sýr na posyp
petrželka na ozdobu
Omáčka:
1 konzerva rajčat
2 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, necháme ho rozvonět (opékáme ho jen chvilku, aby nezhořkl). Přidáme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme, podusíme. Pak rozdělíme do dvou zapékacích misek.


    Zobrazit celý recept

  2. Mušle uvaříme v osolené vodě.

  3. Tuk z masa z konzervy rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, nakrájené maso, sůl a pepř. Orestujeme a naplníme mušle, poklademe je do omáčky, posypeme strouhaným sýrem a chvilku zapečeme. Hotové ozdobíme nasekanou petrželkou.