Plněné šátečky s broskví

52
- reklama -

Suroviny
16 porcí

1 balíček listového těsta
16 půlek broskví (nebo meruněk, kompotované)
1 vanilkový pudink (nebo kokosový)
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto buď rozkrojíme na půl nebo někdy bývají dvě kostky těsta, uválíme z těsta 2 placky, snažíme se do čtverce tak, aby obě placky měly alespoň 45×45 cm, rozkrájíme obě placky na 16 stejných kostiček o velikosti cca 10×10 cm.

  2. Nyní dáme na plech pečící papír a na něj naklademe 16 placiček a uvaříme puding.

  3. Zatím co se puding zlehka vaří, vezmeme druhou várku placiček a vykrojíme uprostřed nich kolečko asi o velikosti 4 cm.

  4. Nyní, když máme puding hotový, namažeme jím celé (nevykrojené) placičky tak, aby byly celé potřené, ale aby puding netekl kolem, poté dáme doprostřed placiček broskve či meruňky a přikryjeme druhými vykrojenými placičkami.

  5. Hezky přimáčkneme a kopírujeme základní placku, tedy tu spodní, těsto klidně nakrabatíme a přitlačíme.

  6. Nyní vidličkou pořádně přimáčkneme první placku ke spodní placičce kolem celého obvodu placky.

  7. Nakonec placičky potřeme celé vejcem, dáme péct na 175°C na 15-20 minut, až zezlátnou.

Poznámka od kuchařky

PS: S vykrojenými kolečky dělám to, že je potřu vejcem, posolím, opepřím, přidám slakdou papriku a dám péct s placičkami na 10minut při 175°C, jsou to výborné slané sušenky k vínu.