- reklama -
Suroviny
- 6 vajec uvařených natvrdo
- Nálev:
- 1 červená cibule
- 1 červená řepa
- 250 ml octa
- 1 lžička cukru
- 1 bobkový list
- 1/4 l vody
- Náplň:
- Pomazánkové máslo (množství odvodíme podle toho, kolik budeme dělat vajec)
- 1 lžička kremžské hořčice
- sůl
- pepř
- žíce Majolky®
Postup přípravy receptu
-
Uvařená, oloupaná vajíčka přelejeme vychladlým nálevem z octa, vody, bobkového listu, nakrájené řepy, cibule, bobkového listu a lžičky cukru. Necháme je asi 20 minut barvit.
-
Poté je rozpůlíme a plníme náplní z pomazánkového másla, hořčice, vyloupnutých žloutků s troškou soli a pepře.
-
Vajíčka můžeme samozřejmě plnit čímkoliv, co máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Recept je z magazínu Albert, mnou upravený.
Kuchařka: JanaDorazinova