
- reklama -
Suroviny
- 4 řízky z vepřové kýty
- 4 větší jablka
- 4 dkg slaniny
- 2 sterilované okurky
- sůl
- kmín
- 2 cibule
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice.
-
Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva.
-
Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Kuchař: toprecepty.cz