Plněné řízky v alobalu

55
- reklama -

Suroviny

4 řízky z vepřové kýty
4 větší jablka
4 dkg slaniny
2 sterilované okurky
sůl
kmín
2 cibule
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice.


    Zobrazit celý recept

  2. Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva.

  3. Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.