- reklama -
Suroviny
18 porcí
- 18 ks paprikového lusku
- 2 kg mletého masa
- 1/2 kg hotové rýže(dušené,vařené)
- koření podle vlastní chuti
- sůl
- pepř
- sladkou papriku pro barvu 1 polévkovou lžíci
- 3 vejce
- v případě potřeby trochu vody, kdyby byla směs příliš suchá.
Postup přípravy receptu
-
Papriky vypereme a zbavíme vnitřků. Já vršky neodřezávám, ale papriku úplně nahoře podržím a za stopku promáčknu vnitřky pomocí palce dovnitř a pak za stopku vytáhnu.
-
Vypláchneme i vevnitř, ale to není podmínka. Komu nevadí pár semínek, nemusí.
-
Naplním připravenou směsí masa a zavařím do sáčků do mrazničky. Moc se s tím nezdržuji na teple. Je potřeba pracovat rychle a hned do mrazničky.
-
Takto připravené papriky mám do dalších a jsou skvělé.
Kuchař: klukodvody