Suroviny
- 220 g syrovátkového sýra
- 250 g másla
- 1 střední cibule
- 4 vejce vařená na tvrdo
- 150 – 200 g šunky
- 4 – 5 stroužků česneku
- 2 konzervy po 50 g ančoviček s kapary bez nálevu
- 2 – 3 kávové lžičky citronové šťávy
- sůl, pepř podle chuti
- cca 10 zelených paprik (záleží na velikosti)
Postup přípravy receptu
-
Sýr a vejce nastrouháme, cibuli a šunku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, z konzerv ančoviček slijeme nálev.
-
Do mísy dáme pokrájené změklé máslo, přidáme podle bodu 1) připravený sýr, vejce, cibuli, šunku, česnek a ančovičky. Směs opatrně propracujeme, aby se ingredience propojily, ale zase úplně nerozmačkaly. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a opatrně solí (je už obsažena v ančovičkách).
-
U paprik seřízneme vršky a vydlabeme vnitřek, aby vznikly duté „kornoutky“. Plníme je směsí za pomoci koktejlové lžičky, kterou průběžně namáčíme ve vodě, aby se sýrová směs na ni nelepila. Naplněné paprikové lusky dáme do ledničky cca na 1 hodinu ztuhnout.
-
Plněné papriky krájíme šikmo na porce a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Tuto opravdovou lahůdku připravil můj muž inspirovaný několika recepty, ale především vlastní fantazií. Zdánlivě zvláštním propojením surovin docílil takové chuti, že jsem neváhala ani vteřinu a vložila jeho recept sem ihned, dokud si přesně postup přípravy pamatoval. Určitě je to výborný předkrm, vhodná svačina, ale mile potěší i Vaše hosty.