Plněné okurky

77
- reklama -

Suroviny
8 porcí

3-4 středně velké salátové okurky
1 menší kedlubna
8 ředkviček nebo půlka bílé ředkve
1-2 mrkve
150 g domácí lučiny
150 g měkkého odtučněného tvarohu
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka
libeček
špetka uzené sypké papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme, odřízneme konce a podélně je rozkrojíme.

  2. Lžičkou vydlabeme dužinu (můžeme ji přidat k okurkovému salátu nebo na dát jen ozdobu).

  3. Kedlubnu, mrkev a ředkvičky omyjeme a nahrubo nastrouháme.

  4. K zelenině vmícháme lučinu, tvaroh, špetku uzené červené papriky, sůl, nasekané bylinky a pepř.

  5. Zamícháme a touto směsí plníme vydlabané okurky.

  6. Ochutíme čerstvě mletým pepřem, ozdobíme kousky ředkviček, kousky vydlabané okurky a bylinek.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku podáváme / náplň do okurek / ještě na celozrnném pečivu. Měla jsem slunečnicové bulky.

Dobré jsou taky okurky naplněné směsí z tvarohu a uzeného lososa, nebo směsí z tvarohu a solené tresky v oleji. Tam se pak hodí přidat kapary, chuť se tím hodně zvýrazní.