
Suroviny
- 1 kg vepřového mletého masa
- 2 větší nadrobno nakrájené cibule
- 1 vejce
- 7 pl Solamylu
- 10 pl strouhanky
- 1/2 dl mléka
- 3 krabičky čerstvé řeřichy
- sůl
- pepř
- sladkokyselé okurky nebo kousek uzeniny na naplnění
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy dáme všechny uvedené suroviny, přidáme nůžkama nastříhanou zelenou část řeřichy, vše důkladně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout.
-
Ze směsi kávovou lžičkou odkrajujeme větší hromádky ze kterých v navlhčené dlani děláme kuličky, do kterých vtiskneme čtvereček nakrájené okurky,nebo uzeniny.
-
Mezi dlaněmi dotvoříme úhlednou kuličku a až jich máme víc, celé ponořené je smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje do světlehnědé barvy cca 3 minuty.
-
Po vytažení dáme od tuku odsát na papírovou utěrku. Podáváme jako jednohubky na nakrájeném chlebu nebo rohlíku lehce namazaném hořčicí.
Poznámka od kuchařky
Já jsem si umíchanou směs rozdělila na dvě části. Z první byly tady tyto jednohubky. Z druhé jsem udělala větší koule, asi jako pinpongový míček, také naplnila, osmažila stejným způsobem a druhý den byly se šťouchanýma bramborama. Plnit se dá různě-sýrem,kouskem cibule, párkem nakrájeným na kolečka. Té řeřichy by se sneslo i větší množství, mě zbyly v ledničce poslední 3 krabičky (my ji máme moc rádi), tak jsem je alespoň takto využila.









