Suroviny
- 8 vepřových ledvinek
- 2 PL plnotučné hořčice
- 2 plátky šunky nebo jiné uzeniny
- 2 plátky uzeného sýra
- 1 Ostravská klobása nebo jiná pikantní
- 2 žampióny nebo hlíva ústřičná
- 1 PL sojové omáčky
- 1 cibule
- 1 červená paprika může být jiná
- trochu oleje
- sůl
- pepř
- trochu Solamylu na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Omyté ledvinky rozkrojíme po délce, nerozříznout ale úplně, musí být plátek! Vykrájíme močovody, propláchneme v několika vodách a na 30 minut namočíme do mléka. Po 0,5 hodině znovu ledvinky omyjeme v horké vodě a vysušíme je.
-
Pláty si položíme na prkénko, potřeme hořčicí, poklademe: 1/2 plátku šunky, 1/2 plátku sýra, proužek papriky, kousek klobásy a pár plátků žampiónů. Stočíme, propícháme jehlou nebo párátky, aby nám držely.
-
Na oleji si osmažíme cibuli, nakrájenou na kolečka, vložíme plněné ledvinky, které opečeme po všech stranách, pak mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
Nakonec vše osolíme, opepříme a dochutíme sojovou omáčkou. V trošce vody si rozpustíme Solamyl dle potřeby, nalijeme k ledvinkám a chvíli převaříme.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť!
Můžeme přidat česnek, petrželku, improvizaci se meze nekladou a každý
si může naplnit to, co má rád.
zdroj: můj vlastní recept