Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 1 a půl hrnku rýže
- sůl
- pepř
- lžíce sušené cibule
- chilli
- indické kari
- hrst nasekaných škvarků
- sušený česnek
- adžika
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vykostíme stehna. Mírně naklepeme a osolíme.
-
V hlubší pánvi na kousku másla restujeme krátce rýži, okořeníme solí, pepřem, kari, chilli a sušeným česnekem. Podlijeme a vaříme do změknutí. Hlídáme, ať se rýže nespálí, vždy trochu podlijeme. V půlce vaření přidáme škvarečky.
-
Až bude rýže měkká, necháme vydusit vodu a přidáme sušenou cibulku. Provaříme a necháme vystydnout. Náplní pak plníme stehna, která zabalíme a zajistíme nití. Kuře posypeme solí, pepřem a adžikou.
-
Zabalíme do potravinářské folie a poté do alobalu. Připravíme pekáček, dáme zabalená stehna a mírně podlijeme. Pečeme na 200°C asi 40 minut. V půlce pečení otočíme.
-
Pak vyjmeme, rozbalíme a šťávičku z alobalu přelijeme do mističky. Z kuřete odstraníme nit a opečeme ho na lžičce sádla. Výpek zjemníme vodou, kouskem másla a výpekem z alobalu. Podáváme se zbytkem rýže a přelijeme šťávou.