Plněné kuře na zelenině s brambory

49
- reklama -

Suroviny
4+

1 celé kuře
6 větších brambor – nakrájených na silnější kolečka
2 větší cibule – nakrájené na kolečka
3/4 kedlubny – nakrájené na drobné kousky
4 menší rajčata nakrájené na půlměsíčky
2 bílé papriky – nakrájené na proužky
1/4 ledového salátu – nakrájeného na kostky
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce koření Kuře 7 bylin
1 kostka Knorr slepičí bujon
5 dkg másla (olej)
sůl
1 – 2 hrnky vody
Náplň:
1/4 kedlubny
1 menší cibulka
1 rajče
1/2 bílé papriky
1/2 lžičky koření Kuře 7 bylin
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
    Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme rajčata, paprikové proužky, ledový salát, kedlubny a povrch posypeme rozdroleným bujonem. Vše zalijeme vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Na náplň v misce smícháme na kostičky nakrájená rajčata, papriku, kedlubnu, ledový salát a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme sůl, trochu kuřecího koření a promícháme.

  3. Kuře omyjeme, naplníme připravenou směsí, povrch posypeme kuřecím kořením (dávám koření dle odhadu, abych pokryla důkladně celé kuře – záleží na vlastním odhadu jak moc kdo chce, aby bylo více či méně ostré).

  4. Kuře položíme na připravený podklad v pekáči a zakryjeme alobalem.
    Dáme do trouby a pečeme v předehřáté troubě cca hodinu, resp. podle velikosti kuřete, dokud nezměkne.
    Během pečení je dobré občas kuře podlévat šťávou. Asi po hodině sundáme z pekáče alobal a pečeme ještě dalších deset minut, aby kuře získalo zlatou a křupavou kůžičku.