Plněné kuře červeným zelím a uzeným

54
- reklama -

Suroviny

1 celé kuře
1 větší cibule
1 sáček červeného zelí
300- 500 g uzeného masa (prorostlého, nebo bůčku)
trochu tuku (olej, nebo sádlo)
kuřecí vývar (možno i z kostky)
trochu vlašských ořechů (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme uzené maso na kostičky, přidáme ho k cibuli a orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je hotové, všechno přidáme do připraveného červeného zelí a smícháme. Můžeme dát nasekané vlašské ořechy a udělají nám ještě zajímavější chuť. Kdo nemá rád, nedává.

  3. Kuře omyjeme, osušíme, celé osolíme a opepříme i uvnitř, pak ho naplníme směsí ze zelí, sepneme jehlou, nebo zašijeme. Takto připravené kuře dáme do pekáčku a na dno dáme trochu kuřecího vývaru.

  4. Během pečení, podléváme vývarem. Pečeme podle velikosti kuřete tak hodinu na 180-200°C.