- reklama -
Suroviny
- 1 celé kuře
- 1 větší cibule
- 1 sáček červeného zelí
- 300- 500 g uzeného masa (prorostlého, nebo bůčku)
- trochu tuku (olej, nebo sádlo)
- kuřecí vývar (možno i z kostky)
- trochu vlašských ořechů (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme uzené maso na kostičky, přidáme ho k cibuli a orestujeme.
-
Když je hotové, všechno přidáme do připraveného červeného zelí a smícháme. Můžeme dát nasekané vlašské ořechy a udělají nám ještě zajímavější chuť. Kdo nemá rád, nedává.
-
Kuře omyjeme, osušíme, celé osolíme a opepříme i uvnitř, pak ho naplníme směsí ze zelí, sepneme jehlou, nebo zašijeme. Takto připravené kuře dáme do pekáčku a na dno dáme trochu kuřecího vývaru.
-
Během pečení, podléváme vývarem. Pečeme podle velikosti kuřete tak hodinu na 180-200°C.
Kuchař: Terrinka1