Suroviny
2 porce
- 4 silnější kotlety
- 4 silnější plátky anglické slaniny
- plnotučná hořčice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- pepř
- Vegeta
- 3 kuličky jalovce
- sůl
- sádlo
- Vegeta
- Na moravské zelí:
- 1 menší hlávky červeného zelí
- 15-20 dkg anglické slaniny vcelku
- 1 střední cibule
- trochu octa
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. -
Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách.
-
Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala už dávno meilem a měla jsem ho uložený. Bohužel si nevzpomenu na web, ze kterého pochází, ale byl aktualizovám 7.1. 2004 a autorkou je paní Jarka Havlíčková.
Mne velmi mile překvapil. Knedlíky, které jsem použila jsou zde na topreceptech.http://www.toprecepty.cz/recept/4733-knedliky-pro-…