Plněné kotlety s moravským zelím

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 silnější kotlety
4 silnější plátky anglické slaniny
plnotučná hořčice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
pepř
Vegeta
3 kuličky jalovce
sůl
sádlo
Vegeta
Na moravské zelí:
1 menší hlávky červeného zelí
15-20 dkg anglické slaniny vcelku
1 střední cibule
trochu octa
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme.
    Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách.

  3. Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  4. Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí.

  5. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
    Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dostala už dávno meilem a měla jsem ho uložený. Bohužel si nevzpomenu na web, ze kterého pochází, ale byl aktualizovám 7.1. 2004 a autorkou je paní Jarka Havlíčková.

Mne velmi mile překvapil. Knedlíky, které jsem použila jsou zde na topreceptech.http://www.toprecepty.cz/recept/4733-knedliky-pro-…