Suroviny
- slané kynuté těsto
- olej na promazání
- zeleninu
- sýr
- salám na naplnění
Postup přípravy receptu
-
Těsto se dá použít téměř jakékoliv slané kynuté, protože se při tvarování promazává olejem, nemělo by být příliš mastné.
-
Kornoutky by neměly být hodně vypečené, aby se při plnění nelámaly.
-
Ztěsta uděláme bulky a necháme chvíli odpočinout.
-
Každou bulku rozválíme, potřeme olejem a křivě přeložíme napůl.
-
Snad je to z fotky patrné – při překládání napůl by vrchní polovina těsta měla být přeložená (popotažená) i šikmo doprava. Při překládání na čtvrtiny jsou pak okraje všechny pěkně pod sebou, žádný nepřekrývá souseda.
-
Složené kornoutky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
-
Po kratším nakynutí upečeme.
-
Chcete-li kornoutky zdobnější, před pečením je potřete vejcem a sypněte semínky.
-
Po upečení a důkladném vychladnutí můžeme plnit. Myslím, že i po důkladném naplnění zůstane spodní špička prázdná, proto je fajn kornout podat na talíři i s malým kopečkem salátu vedle.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz