Plněné kokosky

231
- reklama -

Suroviny

Kokosové těsto:
4 bílky
200 g cukr písek
200 g kokosu
Linecké těsto:
150 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukr moučka
2 žloutky
Čokoládový krém:
našleháme 100 g másla
a 50 g mírně rozehřáté čokolády na vaření
Pikantní marmeláda
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme bílky s cukrem do hustého sněhu, lehce vmícháme kokos.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečeme – spíše sušíme ve velmi mírné troubě na 100 až 120 °C asi 30 minut. Pak vypneme troubu a necháme je v zavřené troubě vychladnout.

  3. Linecké těsto zpracujeme, necháme chvíli vychladit, vykrájíme kolečka tak velká, jak jsme upekli velké kokosky a upečeme.

  4. Pak na vychladlé linecké kolečko uděláme cukrářským sáčkem z čokoládového krému kroužek, do něj lžičkou nandáme marmeládu a přiklopíme nahoru kokosku.

  5. Spodek celého kousku namočíme do čokolády.

Poznámka od kuchařky

Na tyto slepované kokosky ideálně můžeme použít i zdejší recept Nejjednodušší kokosky, či jakékoliv jiné linecké těsto, jaké jsme zvyklé používat. Ideální je upéct si vše předem a před Vánocemi jen slepit.

Více o pečení sněhového pečiva u receptu https://www.toprecepty.cz/recept/3170-kokosky—sn…