Suroviny
- Kokosové těsto:
- 4 bílky
- 200 g cukr písek
- 200 g kokosu
- Linecké těsto:
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g cukr moučka
- 2 žloutky
- Čokoládový krém:
- našleháme 100 g másla
- a 50 g mírně rozehřáté čokolády na vaření
- Pikantní marmeláda
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Šleháme bílky s cukrem do hustého sněhu, lehce vmícháme kokos.
-
Upečeme – spíše sušíme ve velmi mírné troubě na 100 až 120 °C asi 30 minut. Pak vypneme troubu a necháme je v zavřené troubě vychladnout.
-
Linecké těsto zpracujeme, necháme chvíli vychladit, vykrájíme kolečka tak velká, jak jsme upekli velké kokosky a upečeme.
-
Pak na vychladlé linecké kolečko uděláme cukrářským sáčkem z čokoládového krému kroužek, do něj lžičkou nandáme marmeládu a přiklopíme nahoru kokosku.
-
Spodek celého kousku namočíme do čokolády.
Poznámka od kuchařky
Na tyto slepované kokosky ideálně můžeme použít i zdejší recept Nejjednodušší kokosky, či jakékoliv jiné linecké těsto, jaké jsme zvyklé používat. Ideální je upéct si vše předem a před Vánocemi jen slepit.
Více o pečení sněhového pečiva u receptu https://www.toprecepty.cz/recept/3170-kokosky—sn…