
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Knedlíky:
- bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí)
- 500 g uzeného masa
- stroužek česneku
- petrželová nať
- vejce
- pepř
- sůl
- Zelí:
- červené sterilované zelí
- drcený kmín
- cukr
- sůl
- cibule
- olej
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bramborové těsto.
-
Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem, opepříme, osolíme a zamícháme.
-
Z bramborového těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které rukou rozplácneme, naplníme masovou směsí a dobře zabalíme do kuličky (knedlíčku). Vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou.
-
Ze zelí vylijeme nálev, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí. Dochutíme cukrem, případně octem.
-
Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na proužky. Na talíř rozkrojíme plněné knedlíky, přidáme dušené zelí a dozdobíme usmaženou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Iness