- reklama -
Suroviny
- 6 mladých bílých kedluben
- 500 g mletého masa
- 100 g rýže
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 3 dl mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek.
-
Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny.
-
Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min, dokud nejsou kedlubny měkké.
-
Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.
Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.
Poznámka od kuchařky
Plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.
Kuchařka: tejaja