Plněné kedlubny

37
- reklama -

Suroviny

6 mladých bílých kedluben
500 g mletého masa
100 g rýže
1 vejce
sůl
pepř
3 dl mléka
4 lžíce hladké mouky
ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek.


    Zobrazit celý recept

  2. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny.

  3. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min, dokud nejsou kedlubny měkké.

  4. Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.
    Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.

Poznámka od kuchařky

Plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.