Plněné kapsy z pangasia

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

plátek pangasia
1 plátek šunky
1 plátek tvrdého sýra
2 lžíce sekaného špenátu
2 stroužky česneku
2 lžíce sterilizovaných žampionů (můžou být i čerstvé)
2-3 špetky hladké mouky
2-3 lžíce mléka nebo smetany
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
strouhanka
hladká mouka
vajíčko na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Pangasia si osolíme a opepříme a poklademe jej šunkou a sýrem.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi si rozehřejeme asi lžíci olivového oleje, na něj přihodíme žampiony, česnek nakrájený na plátky a špenát. Vše malinko osolíme a chvilinku restujeme. Pak přidáme mouku, zase chvíli restujeme a nakonec mléko, nebo smetanu.

  3. Necháme provařit a odstavíme.

  4. Nádivku navrstvíme na rybu a snažíme se ji přeložit tak, aby nám nádivka nevytekla.

  5. Sepneme párátky a obalíme v trojobalu.

  6. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mne poslední pořad Jiřího Babici, kde dělal něco hodně podobného s kuřecím prsíčkem. Řekla jsem si, že rybou nemůžu nic pokazit a rozhodně jsem se nemýlila. Místo špenátu by se určitě dal použít i medvědí česnek, nebo medvědí česnek i špenát.