Suroviny
1 porce
- plátek pangasia
- 1 plátek šunky
- 1 plátek tvrdého sýra
- 2 lžíce sekaného špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sterilizovaných žampionů (můžou být i čerstvé)
- 2-3 špetky hladké mouky
- 2-3 lžíce mléka nebo smetany
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- strouhanka
- hladká mouka
- vajíčko na obalení
Postup přípravy receptu
-
Pangasia si osolíme a opepříme a poklademe jej šunkou a sýrem.
-
V pánvi si rozehřejeme asi lžíci olivového oleje, na něj přihodíme žampiony, česnek nakrájený na plátky a špenát. Vše malinko osolíme a chvilinku restujeme. Pak přidáme mouku, zase chvíli restujeme a nakonec mléko, nebo smetanu.
-
Necháme provařit a odstavíme.
-
Nádivku navrstvíme na rybu a snažíme se ji přeložit tak, aby nám nádivka nevytekla.
-
Sepneme párátky a obalíme v trojobalu.
-
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mne poslední pořad Jiřího Babici, kde dělal něco hodně podobného s kuřecím prsíčkem. Řekla jsem si, že rybou nemůžu nic pokazit a rozhodně jsem se nemýlila. Místo špenátu by se určitě dal použít i medvědí česnek, nebo medvědí česnek i špenát.