
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 12 papriček jalapeňos
- 200 g sýra gervais
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- jemná strouhanka
- —
- 8 středně velkých brambor
- 1 malá konzerva sterilovaných kukuřičných zrn
- 1 malá konzerva červených fazolí
- 8 sušených rajčat v oleji – okapaných
- 4 kukuřičné klasy (kukuřičky v sladkokyselém nálevu)
- 1 cibule
- 150 g majonézy
- 1 malý rajský protlak
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
Přidáme scezené fazole, kukuřičná zrna, hrubě nakrájenou cibuli, kolečka nakládaných kukuřiček a proužky sušených rajčat.
-
Majonézu smícháme s rajským protlakem, pepřem, česnekem a solí a dobře prošleháme. Vše promícháme dohromady a necháme v chladu odležet.
-
Papričky vydlabeme a naplníme směsí ze sýra gervais a česneku, utřeného se solí. Vejce prošleháme s moukou a v tomto těstíčku namáčíme plněné papričky.
-
Obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova v přiměřené vrstvě rozpáleného oleje. Horké jalapeňos podáváme s odleželým bramborovým salátem.
Kuchařka: Eliza