Plněné gyrosové bochánky z mletého masa

76
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g vepřového mletého masa
100 g tvrdého sýra typu eidam vcelku
2 KL koření gyros
nasekaná petrželka
100 ml vody
strouhanka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si prosolíme, zalijeme vodou, promícháme dohladka a necháme nějakou dobu odpočinout. Pak přidáme gyros, petrželku a je-li maso moc tekuté, nebo by nedrželo dohromady, lze dát malinké množství strouhanky (nepotřebovala jsem).


    Zobrazit celý recept

  2. Masovou hmotu si rozdělíme na větší části podle kusů bochánků, hodně je na posypaném prkýnku strouhankou dlaní rozmáčkneme, do středu položíme 50 g sýra (vcelku větší krychličku), kterou mletým masem zaděláme do bochánků.

  3. Ještě obalíme ve strouhance druhou stranu a pak je opečeme na pánvi s olejem. Nejprve zprudka, přikryté poklicí, pak jen zlehka bez pokličky po obou stranách, aby se všechno pěkně propeklo.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem Pelmeně, zbyla mi větší část mletého masa a tak vznikly bochánky. Protože byly moc dobré, dávám je i vám k vyzkoušení-stojí za to a kdo má rád smažený sýr, bude překvapen a na talíři můžeme překrojit, vypadá to hodně jedle!