
Suroviny
2 porce
- 400 g vepřového mletého masa
- 100 g tvrdého sýra typu eidam vcelku
- 2 KL koření gyros
- nasekaná petrželka
- 100 ml vody
- strouhanka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si prosolíme, zalijeme vodou, promícháme dohladka a necháme nějakou dobu odpočinout. Pak přidáme gyros, petrželku a je-li maso moc tekuté, nebo by nedrželo dohromady, lze dát malinké množství strouhanky (nepotřebovala jsem).
-
Masovou hmotu si rozdělíme na větší části podle kusů bochánků, hodně je na posypaném prkýnku strouhankou dlaní rozmáčkneme, do středu položíme 50 g sýra (vcelku větší krychličku), kterou mletým masem zaděláme do bochánků.
-
Ještě obalíme ve strouhance druhou stranu a pak je opečeme na pánvi s olejem. Nejprve zprudka, přikryté poklicí, pak jen zlehka bez pokličky po obou stranách, aby se všechno pěkně propeklo.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem Pelmeně, zbyla mi větší část mletého masa a tak vznikly bochánky. Protože byly moc dobré, dávám je i vám k vyzkoušení-stojí za to a kdo má rád smažený sýr, bude překvapen a na talíři můžeme překrojit, vypadá to hodně jedle!