
Suroviny
4 porce
- 1200 g mletého vepřového masa
- 5 velkých cibulí
- 5 prolisovaných stroužků česneku
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 vejce
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 0,5 lžičky majoránky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a odkrojíme oba konce. Rozřízneme je do půlky (od jednoho konce k druhému) a sloupneme z každé asi 3 vrstvy tak, aby se nám neponičily. Zbylé kousky cibule na jemno nakrájíme.
-
Do velké mísy dáme mleté maso a všechny ostatní ingredience i s nakrájeným zbytkem cibulí. Důkladně promícháme.
-
Nyní masovou směsí naplníme oloupané vrstvy cibule, obě rozříznuté strany pak upevníme připíchnutím párátka.
-
Na plech nalijeme trochu oleje, zeleninový vývar a dáme do něj naše naplněné cibulové koule.
Pečeme na 170°C asi hodinku. Průběžně při pečení přeléváme vývarem a výpekem. -
A poslední krok: vyndáme párátka a můžeme si pochutnat.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem teď dělala poprvé, je z mé vlastní hlavy, ale třeba ho už vymyslel i někdo jiný.
Každopádně nám moc chutnalo s hedvábnou bramborovou kaší. Každý si ovšem zvolí přílohu, jaká mu je příjemná.
Doufám, že i vám bude chutnat.









