Plněné cibulové koule

104
- reklama -

Suroviny
4 porce

1200 g mletého vepřového masa
5 velkých cibulí
5 prolisovaných stroužků česneku
4 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky mletého černého pepře
2 lžičky sladké mleté papriky
1 vejce
1 hrnek zeleninového vývaru
0,5 lžičky majoránky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a odkrojíme oba konce. Rozřízneme je do půlky (od jednoho konce k druhému) a sloupneme z každé asi 3 vrstvy tak, aby se nám neponičily. Zbylé kousky cibule na jemno nakrájíme.

  2. Do velké mísy dáme mleté maso a všechny ostatní ingredience i s nakrájeným zbytkem cibulí. Důkladně promícháme.

  3. Nyní masovou směsí naplníme oloupané vrstvy cibule, obě rozříznuté strany pak upevníme připíchnutím párátka.

  4. Na plech nalijeme trochu oleje, zeleninový vývar a dáme do něj naše naplněné cibulové koule.
    Pečeme na 170°C asi hodinku. Průběžně při pečení přeléváme vývarem a výpekem.

  5. A poslední krok: vyndáme párátka a můžeme si pochutnat.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem teď dělala poprvé, je z mé vlastní hlavy, ale třeba ho už vymyslel i někdo jiný.

Každopádně nám moc chutnalo s hedvábnou bramborovou kaší. Každý si ovšem zvolí přílohu, jaká mu je příjemná.

Doufám, že i vám bude chutnat.