Plněné cibule

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

6 velkých cibulí
olivový olej
1/2 kg mletého masa
celerovou nať
petrželovou nať
3 stroužky utřeného česneku
rýže
rajský protlak
trochu vody
1 lžíce cukru
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, 2 nakrájíme na drobno, 4 nařízneme od shora dolů do poloviny tloušťky cibule a uvaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařenou cibuli po plátkách sloupneme a naplníme touto směsí: Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a osmažíme, přidáme celerovou a petrželovou nať, utřený česnek a promícháme, přidáme promytou rýži, rajský protlak, lžíci cukru, trochu skořice a zamícháme. Zbylou oloupanou cibuli též vmícháme.

  3. Sloupnutou uvařenou cibuli naplníme a naskládáme do pečící nádoby a zalijeme asi tak do 1/2 cm nádoby vodou a upečeme do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Návod na uvaření cibule : Cibuli dáme do kastrólu se studenou vodou a jak se začne vařit, vaříme zhruba 5 minut, po této době slijeme vodu a naplníme kastról studenou vodou a pod vodou svlékáme po jedné vrstvě , aby se nepolámaly. Na zkoušku si každý může stejným způsobem naplnit papriky a jen pár cibulí na ochutnání a podle chuti potom udělat celou porci. Nemusí to každému chutnat , ale je to vítaná změna jídelníčku.

Tento recept mi poskytla moje kamarádka IRMELA z Řecka.