Suroviny
4 porce
- 6 velkých cibulí
- olivový olej
- 1/2 kg mletého masa
- celerovou nať
- petrželovou nať
- 3 stroužky utřeného česneku
- rýže
- rajský protlak
- trochu vody
- 1 lžíce cukru
- mletá skořice
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, 2 nakrájíme na drobno, 4 nařízneme od shora dolů do poloviny tloušťky cibule a uvaříme.
-
Uvařenou cibuli po plátkách sloupneme a naplníme touto směsí: Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a osmažíme, přidáme celerovou a petrželovou nať, utřený česnek a promícháme, přidáme promytou rýži, rajský protlak, lžíci cukru, trochu skořice a zamícháme. Zbylou oloupanou cibuli též vmícháme.
-
Sloupnutou uvařenou cibuli naplníme a naskládáme do pečící nádoby a zalijeme asi tak do 1/2 cm nádoby vodou a upečeme do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Návod na uvaření cibule : Cibuli dáme do kastrólu se studenou vodou a jak se začne vařit, vaříme zhruba 5 minut, po této době slijeme vodu a naplníme kastról studenou vodou a pod vodou svlékáme po jedné vrstvě , aby se nepolámaly. Na zkoušku si každý může stejným způsobem naplnit papriky a jen pár cibulí na ochutnání a podle chuti potom udělat celou porci. Nemusí to každému chutnat , ale je to vítaná změna jídelníčku.
Tento recept mi poskytla moje kamarádka IRMELA z Řecka.