
Suroviny
12 porcí
- 12 krajíců celozrnného tmavého toustového chleba
- asi 200 g kuřecího masa
- koření na ochucení masa – koření adžika (nebo směs na grilované kuře, zkrátka co máte rádi)
- 200 g kysané smetany
- 3 stroužky česneku
- 1 list pekingského zelí
- 6 cherry rajčátek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme ho a zprudka osmažíme v pánvi na oleji, aby maso neztratilo moc šťávy. Na závěr smažení maso osolíme a odstavíme z plotny.
-
Z chlebů vyválíme válečkem na těsto tenké placky, ze kterých pak podle hrnečku vykrojíme kruhy.
-
Ty naskládáme do formy na muffiny a pořádně vmáčkneme dovnitř.
-
Potom dáme nadrcený česnek a špetku soli do kysané smetany a do každého chlebového košíčku dáme 1-2 lžičky této směsi.
-
Na smetanu přijde kuřecí maso a to vše pak dáme na 10-15 minut na 170° do předehřáté trouby, aby košíčky byly krásně křupavé.
-
Na závěr ozdobíme každý košíček kouskem listu pekingského zelí a půlkou cherry rajčátka.
Poznámka od kuchařky
Úžasné na nich je, že si nemusíte připravovat žádné těsto. Stačí celozrnný toustový chléb a formy na muffiny. Světlý toustový chléb nedoporučuju, zkoušela jsem to s ním, ale oproti tmavému chlebu se moc drolí a nejdou z něj tak dobře udělat košíčky.