Plněné broskve v županu

49
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto
1 vejce na potření
Náplň:
10 větších broskví
100 g mletých ořechů
100 g dětských piškotů
trochu rumu
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na dostatočne veľké štvorce.

  2. Na každý štvorec položíme olúpanú broskyňu reznou ranou hore (ak máme čerstvé broskyne, posypeme ju trošku práškovým cukrom. ak máme kompót, ovocie je dostatočne sladké) a naplníme plnkou pripravenou takto: Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinkami navlhčenými rumom a podľa potreby troška prisladíme.

  3. Rožky cesta potrieme rozšľahaným vajcom a spojíme. Potrieme aj zvrchu vajcom, poukladáme na plech opláchnutý studenou vodou a upečieme dozlatista. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.