
- reklama -
Suroviny
- 1 listové těsto
- 1 vejce na potření
- Náplň:
- 10 větších broskví
- 100 g mletých ořechů
- 100 g dětských piškotů
- trochu rumu
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na dostatočne veľké štvorce.
-
Na každý štvorec položíme olúpanú broskyňu reznou ranou hore (ak máme čerstvé broskyne, posypeme ju trošku práškovým cukrom. ak máme kompót, ovocie je dostatočne sladké) a naplníme plnkou pripravenou takto: Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinkami navlhčenými rumom a podľa potreby troška prisladíme.
-
Rožky cesta potrieme rozšľahaným vajcom a spojíme. Potrieme aj zvrchu vajcom, poukladáme na plech opláchnutý studenou vodou a upečieme dozlatista. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.
Kuchařka: tejaja