
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 6 – 8 větších brambor
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- olej
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
- 4 bílé žampiony
- 1 lžička křenu
- 2 snítky tymiánu
- 1 červená paprika, pokrájená na kostičky
- petrželka
- 180 g balkánského sýra
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na jarní cibulce na oleji.
-
K žampionům přidáme rozmíchaná vejce, prolisovaný česnek, nasekanou červenou papriku a necháme srazit. Ochutíme solí, křenem a pepřem.
-
Touto pikantní směsí plníme vydlabané brambory, jejichž vnitřky přidáme k této směsi. Plněné brambory poklademe snítky tymiánu a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě.
-
Nakonec plněné pečené brambory posypeme strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme.
Podáváme se zeleninou.
Kuchařka: Ivace64