Plněné bramborové krokety

136
- reklama -

Suroviny

6 vařených brambor
1 vejce
půl hrnku hrubé mouky
půl hrnku krupice
sůl
asi 300 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
3 šalotky
lžíce hořčice
lžíce pikantního kečupu
sůl
pepř
kari koření
salát
dressing (Majolka®, hrubozrnná hořčice, sůl a pepř)

Postup přípravy receptu

  1. Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší těsto, podsypáváme moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku připravíme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a kečup. Trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka. Necháme vydusit na sos a necháme vychladit.

  3. Pak z těsta uděláme placičku, kterou si položíme na ruku, naplníme lžící směs a uzavřeme druhou placičkou. Vytvarujeme malé šišky, které smažíme do zlatova.

  4. Podáváme se salátem a dressinkem.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/