- reklama -
Suroviny
- 6 vařených brambor
- 1 vejce
- půl hrnku hrubé mouky
- půl hrnku krupice
- sůl
- asi 300 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 3 šalotky
- lžíce hořčice
- lžíce pikantního kečupu
- sůl
- pepř
- kari koření
- salát
- dressing (Majolka®, hrubozrnná hořčice, sůl a pepř)
Postup přípravy receptu
-
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší těsto, podsypáváme moukou.
-
V kastrůlku připravíme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a kečup. Trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka. Necháme vydusit na sos a necháme vychladit.
-
Pak z těsta uděláme placičku, kterou si položíme na ruku, naplníme lžící směs a uzavřeme druhou placičkou. Vytvarujeme malé šišky, které smažíme do zlatova.
-
Podáváme se salátem a dressinkem.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1