- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- Těsto:
- 500 g vařených brambor – jemně nastrouhaných
- cca 200 g hrubé mouky, podle hustoty těsta
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- lžička soli
- Náplň:
- světlý nebo tmavý prejt
- jitrnice nebo jelita
Postup přípravy receptu
-
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme kousek prejtu, jitrničky nebo jelítka a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut – podle síly těsta.
-
Těsto si pochopitelně můžeme udělat dle vlastního osvědčeného receptu. Jde tu výhradně o netradiční náplň ze zabijačkových produktů, kterou můžeme využít i tímto způsobem.
-
Knedlíky podáváme s kysaným nebo dušeným zelím, červenou řepou dušenou nebo špenátem a sypat je můžeme před podáváním dozlatova osmaženou cibulkou.
Kuchař: recepty73