
Suroviny
- 1 kg salátových brambor
- 1 lžíce mletých lněných semínek
- bramborový či kukuřičný škrob
- sůl
- oblíbene vegan párky nebo uzené tofu či tempeh
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit.
-
Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí.
-
Promícháme rukama a je-li potřeba, přidáváme škrob tak dlouho, dokud těsto není kompaktní. Mě stačilo cca 5 vrchovatých lžic škrobu.
-
Vybranou náplň nastrouháme nebo rozmixujeme na jemno.
-
Z bramborového těsta si kousek odebereme, na ruce udeláme placku, do středu dáme náplň a uzavřeme.
-
Když máme spotřebované všechno těsto, dáme připravené knedlíky vařit do vroucí osolené vody.
-
Jakmile vyplavou, necháme ještě max. 5 minut na mírném plameni. Poté vyndáme a necháme chvíli odpočinout. Podáváme se špenátem nebo zelím a smaženou cibulkou s celerovými „škvarečky“.
Poznámka od kuchařky
Z tohoto množství jsem udělala 15 středně velkých knedlíků. Těsto jde využít i na neplněnou verzi.









