- reklama -
Suroviny
- 2 batáty
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce tymiánu
- 2 stroužky česneku
- Náplň:
- 350 g strouhané dýně hokaido
- 1 lžička kurkumy
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- 4 tenké plátky slaniny
Postup přípravy receptu
-
Batáty dobre umyjeme a uvaríme do polomäkka. Rozrežeme po dĺžke na polovice a vydlabeme.
-
Vydlabanú masu popučíme vidličkou (ak je tvrdšia, nastrúhame), pridáme nastrúhanú dyňu, kurkumu, vajce, korenie, cesnak a soľ. Dobre premiešame.
-
Suroviny na marinádu premiešame a vytrieme vydlabané batáty.
-
Batátovo-dyňovou zmesou naplníme polovice batátov tak, aby sme dotvorili celý batát (teda nie zarovno).
-
Navrch položíme plátky slaniny a pečieme v rúre na 180°C cca 30-40 min.
-
Podávame so zeleninou.
Kuchařka: tejaja