Plněné bagety s okurkou, sýrovou směsí a mrkví

73
- reklama -

Suroviny

3 francouzské bagety
2 salátové okurky
300 g taveného sýra
4 rajčátka
sůl
čerstvý mletý pepř
hrst pažitky
strouhaná řepa
mrkev na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Každou bagetu rozkrojíme na čtyři části a vydlabeme střed.

  2. Okurky oloupeme, rozkrájíme na stejně velké kusy jako bagety a vydlabeme jadérka.

  3. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme,vybereme jadérka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

  4. Tavený sýr smícháme pak s pažitkou a rajčátky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  5. Do každého vydlabaného kousku bagety zasuneme kousek okurky.

  6. Takto připravené bagety naplníme sýrovou směsí.

  7. Na talířích každou porci dozdobíme nastrouhanou mrkví a červenou řepou.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku jsem si ještě po ukončení pokrmu dopnila dalšími surovinami na konzistenci salátku, receptík dodám.