![Plněné a smažené žampiony_5ff96176f08e0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/plnene-a-smazene-zampiony_5ff96176df486.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 8 celých žampionů
- 1 řapík celeru
- 50 g anglické slaniny
- 50 g eidamu
- 50 g nivy
- 50 polosuchého salámu
- 2 vejce
- 1 lžíce smetany
- petrželka(pažitka)
- pepř
- sůl
- trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka a sůl
Postup přípravy receptu
-
U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer – pokud nám nejde strouhat, tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno.
-
Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba.
-
Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku.
-
Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance.
-
Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Žampiony jsem dělala pro nás dva, na každou porci 4 kusy, ale přijela dcera, tak jsme se rozdělili a já ještě obalila a osmažila Surimi s humrovou příchutí a bylo toho dost! Podávala jsem s bramborovou kaší posypanou řapíkatými celerovými listy-pochutnali
jsme si.