Plněné a smažené žampiony

169
- reklama -

Suroviny
2 porce

8 celých žampionů
1 řapík celeru
50 g anglické slaniny
50 g eidamu
50 g nivy
50 polosuchého salámu
2 vejce
1 lžíce smetany
petrželka(pažitka)
pepř
sůl
trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka a sůl

Postup přípravy receptu

  1. U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer – pokud nám nejde strouhat, tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba.

  3. Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku.

  4. Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance.

  5. Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.

Poznámka od kuchařky

Žampiony jsem dělala pro nás dva, na každou porci 4 kusy, ale přijela dcera, tak jsme se rozdělili a já ještě obalila a osmažila Surimi s humrovou příchutí a bylo toho dost! Podávala jsem s bramborovou kaší posypanou řapíkatými celerovými listy-pochutnali

jsme si.