Plněná vepřová slezina

86
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové sleziny
cibule
kmín
pepř mletý
4 vajíčka
majoránka
2 sáčky rýže
2 rohlíky
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku, na kostičky nakrájené a zaschlé rohlíky a umleté špičky slezin. Touto nádivkou plníme sleziny, nejlépe se to plní na mašince na mletí s nástavcem – hubičkou.

  3. Zavážeme konce a dáme do pekáčku. Pečeme na 180°C, otáčíme a podléváme vodou.

  4. Upečené necháme vychladnout a podélně krájíme. Hodí se na studenou mísu se zeleninou nebo jako teplé k bramborové kaši s okurkou.

Poznámka od kuchařky

Při pečení propichovat jehlicí, pak nepraskají. Já je peču s bramborem pohromadě, brambory nasáknou štávou. Je to můj recept.