![Plněná vepřová slezina_5ff843f6b789c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/plnena-veprova-slezina_5ff843f6a92ad.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové sleziny
- cibule
- kmín
- pepř mletý
- 4 vajíčka
- majoránka
- 2 sáčky rýže
- 2 rohlíky
- 4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem.
-
Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku, na kostičky nakrájené a zaschlé rohlíky a umleté špičky slezin. Touto nádivkou plníme sleziny, nejlépe se to plní na mašince na mletí s nástavcem – hubičkou.
-
Zavážeme konce a dáme do pekáčku. Pečeme na 180°C, otáčíme a podléváme vodou.
-
Upečené necháme vychladnout a podélně krájíme. Hodí se na studenou mísu se zeleninou nebo jako teplé k bramborové kaši s okurkou.
Poznámka od kuchařky
Při pečení propichovat jehlicí, pak nepraskají. Já je peču s bramborem pohromadě, brambory nasáknou štávou. Je to můj recept.
Kuchař: frenk