
Suroviny
- 400 g vepřových jater
- 400 g mleté vepřové plece
- vepřová tuková blána (bránice, košilka)
- sádlo
- 50 g slaniny
- vejce
- strouhanka
- 2 větší cibule
- česnek
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.
-
Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a zahustíme strouhankou.
-
Tukovou blánu rozstříháme na kusy asi jako kapesník. Na každý položíme plátek jater, na ně sekanou, zakryjeme opět játry a tento balíček zabalíme do kusu blány.
-
V kastrolu na troše sádla osmažíme krájenou cibuli a špek, uložíme játrové balíčky, pokmínujeme je, podlijeme trochou vody a dáme do trouby dusit.
Podáváme s rýží nebo brambory, šťávu necedíme.
Poznámka od kuchařky
Blánu jsem nefotila, kdo ji nezná, podívá se na tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/2719-veprove-rolky…
Zdroj: mírně upravený recept z knihy 100 + 10 receptů slezské, valašské, hanácké domácí kuchyně.