Plněná vepřová játra

61
- reklama -

Suroviny

400 g vepřových jater
400 g mleté vepřové plece
vepřová tuková blána (bránice, košilka)
sádlo
50 g slaniny
vejce
strouhanka
2 větší cibule
česnek
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.

  2. Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a zahustíme strouhankou.

  3. Tukovou blánu rozstříháme na kusy asi jako kapesník. Na každý položíme plátek jater, na ně sekanou, zakryjeme opět játry a tento balíček zabalíme do kusu blány.

  4. V kastrolu na troše sádla osmažíme krájenou cibuli a špek, uložíme játrové balíčky, pokmínujeme je, podlijeme trochou vody a dáme do trouby dusit.
    Podáváme s rýží nebo brambory, šťávu necedíme.

Poznámka od kuchařky

Blánu jsem nefotila, kdo ji nezná, podívá se na tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/2719-veprove-rolky…

Zdroj: mírně upravený recept z knihy 100 + 10 receptů slezské, valašské, hanácké domácí kuchyně.