
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 1 Lučina (žervé, Palouček…)
- 1 tresčí játra
- sůl, pepř
- vejce na obalení
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
- zelenina na oblohu
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozřízneme je napůl a rozdělíme na žloutky a bílky.
-
Žloutky utřeme se solí, pepřem, Lučinou a tresčími játry (slijeme z nich šťávu) do pěny, necháme v lednici ztuhnout.
-
Bílky obalíme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, necháme chvilku okapat olej a plníme žloutkovou směsí. Ozdobíme podle fantazie a podáváme se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
V náplni není majonéza ani máslo, takže se dají bílky plnit, i když jsou usmažené a náplň se neroztéká.
Inspirace: YouTube.
Kuchařka: Lenunka









