
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 100 g Olomouckých tvarůžků
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- pažitka
- sůl
- ledový salát
- cherry rajčata k podávání
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Oloupeme je, rozpůlíme a žloutky vyndáme do misky.
-
Přidáme k nim máslo pokojové teploty, smetanu, hořčici podle chuti, opatrně osolíme a našleháme jemný krém.
-
Vmícháme do něho nadrobno pokrájené (nebo nastrouhané) tvarůžky, pažitku a naplníme bílkové misky. Je-li třeba, opatrně jim seřízneme dno, aby lépe stály.
-
Na talíři doplníme plněná vejce ledovým salátem a rajčátky.
Poznámka od kuchařky
Doufám, že s blížícími se Velikonocemi vám tato varianta plněných vajec přijde vhod.
Kdo má rád ostřejší, nahradí plnotučnou hořčici dijonskou.
Zdroj: inspirace v magazínu Albert / www.tvaruzky.cz /
Kuchařka: maris