![Plněná sekaná z bůčku_5ffcc77f39c0c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/plnena-sekana-z-bucku_5ffcc77f2d00c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1,20 kg vepřového boku (raděj prorostlý)
- 10 dkg solamylu
- 1 šlehačka
- plnotučnou hořčici
- alobal
- sůl
- pepř
- tuk (na potřítí alobalu)
- Náplň:
- 5 ks vajíček
- uzenina (klobásku, párek atd.)
- kysele okurky
- červenou papriku
Postup přípravy receptu
-
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem.
-
Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí.
-
Alobal potřeme tukem,zabalíme do něj sekanou a dáme péct.
-
Podlévám vodou, peču hodinu zabalené a další půl hodinu odkryté,aby byla sekaná pěkně zlatavá.
Výborná je po studenu s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Vajíčka do náplně usmažím na másle.
Kuchařka: anete